"Üniversite Gençlik Festivali" için Uludağ'a gelen ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ve pop müziğinin güçlü sesi Hande Yener, dün gece üniversite öğrencilerine muhteşem bir konser verdi. Ünlü türkücü Tatlıses, "Allah izin verirse 65-70 yaşına kadar sahnelerde kalmak istiyorum" dedi.
İlk olarak İbrahim Tatlıses, Grand Yazıcı Otel'de üniversiteli öğrencilerin karşısına çıktı. Salonu dolduran öğrenciler Tatlıses'in söylediği şarkılarla coşarken, Ajda Pekkan'ın ablası Semiramis Pekkan ve şarkıcı Bengü'de Tatlıses'i dinleyen ünlüler arasındaydı. Üniversiteli öğrenciler Tatlıses'in söylediği parçalara eşlik ederken bazı öğrenciler ise masaların üzerine çıkarak oynadı.
Konser öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Tatlıses 65-70 yaşına kadar sahnelerde kalmak istediğini ifade etti. Önüne mikrofonlar konulduğu sürece sahnelerden ayrılmayı düşündüğünü belirten Tatlıses, "Benim sahnelerden ayrılmam için sevenlerimin izin vermesi lazım. Onlarda izin vermeyeceklerine göre şu anda böyle bir şey söz konusu olamaz. Allah izin verirse 65-70 yaşına kadar sahnelerde kalmak istiyorum" dedi.
Seda Sayan'ın kendisinden 21 yaş küçük biriyle ilişki yaşamasını değerlendiren Tatlıses, "Benim Seda Sayan ile dostluğum önemlidir. İlişkilerine karışmam. Ama ben Seda Sayan'a kızdığım zaman o beni anlar" diye konuştu.
Bakkal müziği tartışmalarına da cevap veren Tatlıses, "Bizimkisi de çakal müziği. Müziğin dili yoktur. Dünyanın neresine giderseniz gidin müzik aynıdır. Dünyanın her yerindeki müzisyenlerin amacı insanlara aşkı, sevgiyi, barışı aşılamaktır. Hiç bir müzisyen savaşın çıkmasını istemez" şeklinde konuştu.
Tatlıses TV'nin değişeceğinin müjdesini veren ünlü türkücü habere ağırlık vereceklerini kaydederek kendisinin de kanalda program yapacağını söyledi. Tatlıses, gecenin sonunda Bengü'yü sahneye çıkararak şarkı söylettirdi. 2 şarkı söyledikten sonra heyecanlandığını söyleyerek masasına oturan Bengü'ye Tatlıses övgüler yağdırdı.
Karinna Otel'de ise üniversiteli gençler Hande Yener ile coştu. İlginç sahne kostümüyle dikkatleri üzerine çeken Yener'e şarkı söylerken iki dansçı eşlik etti. Birbirinden değişik parçalarını seslendiren şarkıcı gençler büyük alkış topladı.